William Tja

William kwam Trusted-ID oudgediende Danny Alvares in 2007 tegen tijdens een freelance klus bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. William: “Daar zat ik aan de andere kant van de tafel, namelijk aan de (voor Trusted-ID) klant-kant.” William’s taak was het controleren van de deliverables van zowel Trusted-ID (de IDM-oplossing ontwikkeld door Danny) als dat van Cap Gemini (het IDM-portaal). “Dat resulteerde in dagelijkse bezoekjes bij Danny die me op een gegeven moment niet meer wilde zien.”

Bij het opleveren van de IDM-oplossing (door Trusted-ID) en het portaal (door Cap Gemini) kwam William Trusted-ID directeur Darryl tegen. Darryl kwam Danny ondersteunen omdat het project voor Trusted-ID een referentie was voor andere ministeries. Bij die oplevering vroeg Darryl of William bij hem wilde werken na een paar hints van Danny. “Ik was blijkbaar toch kundig en behulpzaam en niet alleen maar een zeikerd.”

Voordat hij freelancer werd, is William acht jaar werkzaam geweest bij CMG, één van de grote IT-detacheerders toentertijd. William was daar software developer en groeide door tot software architect en technisch projectleider. “De IT-markt zat in zijn hoogtijdagen en freelancen was voor mij een logische volgende stap na acht jaar te hebben gewerkt voor een werkgever met allemaal regeltjes en verplichte nummers.”

“Bij het bekijken, gebruiken en controleren van het werk van Trusted-ID kwam ik in aanraking met Identity Management. Het was een concept wat al lang bestond maar pas rond de Verkeer en Waterstaat periode echt begon te concretiseren en te vestigen in Nederland.” William kon goed de vertaling maken van het functionele naar het technische. “Ik zag bij Trusted-ID een kans om mijn kennis en kunde in te brengen om de IAM-implementaties te verbeteren.”. Inmiddels is William al bijna tien jaar werkzaam bij Trusted-ID, een hechte familie met conceptuele-, functionele- en technische nerds (lees: specialisten) met één passie: Identity & Access Management.

Bij beweging richting de Cloud staat de gebruiker centraal

William merkt op dat de techniek en reikwijdte rondom IAM aan het veranderen is. “We gaan meer richting de Cloud opereren maar in essentie blijven dezelfde basisprincipes gehandhaafd. Zonder kwalitatief goede registraties en data kan je niet bewegen richting de Cloud of überhaupt een IAM-implementatie doen.”

De focus bij Trusted-ID ligt bij de processen rondom IAM en het goed krijgen en interpreteren van de data voordat welke oplossing ingezet gaat worden, of het nu on-premise is of richting de Cloud gaat. “Bij deze processen staan de gebruikers centraal en niet de technische oplossing. In principe kunnen we alles maken en bouwen maar alleen ter ondersteuning van de processen en de gebruikerservaring.”

 

“Onze klanten zijn vooruitstrevend en vertrouwend. Dat daagt ons uit!”

 

Trusted-ID wordt ingezet van consultancy, workshops, implementatie, tot en met beheer, training en uitbreidingen. “We hebben een bepaalde aanpak die werkt en dat geeft voldoening. We kijken verder dan onze neus lang is en zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing.”  Volgens William helpen de klanten van Trusted-ID daar bij: “Onze klanten zijn vooruitstrevend en vertrouwend. Dat daagt ons uit om continu creatief te zijn en het vertrouwen van onze klanten terug te betalen”

William vindt het bijzonder belangrijk om Trusted-ID oplossingen echt klantonafhankelijk maken: “Met de IAM-kennis en kunde die we hebben opgebouwd de omslag maken van een consultancy-bedrijf naar het leveren van producten en diensten. Consultancy zullen we blijven houden maar het leveren van producten en diensten gaat ons een duurzaam model opleveren.” Voor de toekomst werkt William eraan om diensten te leveren die grensoverschrijdend zijn en consultancy onafhankelijk zijn. William reïtereert: “De kennis en kunde van onze consultants moeten we gebruiken voor het verder vernieuwen van onze producten en diensten.”